Csirkemáj mustármártással
4 fő részére
Nehézség:
bonyolult
hozzávalók
- 4 db csirkemáj
- 4 db tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 10 dkg füstölt húsos szalonna
- kicsi olaj
- mustár
- petrezselyem zöld
- 1 dl tejföl
- 2 dl tej
- 1 kávéskanál vegeta
- 1 evőkanál liszt
Elkészítés
A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A szalonnát apróra vágjuk, mikroban megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát, a kiolvasztott szalonnát, a májat fedő alatt vegetával megdinszteljük. Ha kell, kis olajat, vizet öntünk alá. Tűzről levéve, egy evőkanál lisztet keverünk hozzá, majd kavargatás mellett hozzáöntjük a tejet, tejfölt. Mustárral, petrezselyem zölddel ízesítjük. Ha kész a főtt tojásokat egészben belehelyezzük. Héjában sült krumplival tálaljuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.