Csirkemáj mustármártással

4 fő részére

Nehézség:

bonyolult

Beküldte:

hozzávalók

  • 4 db csirkemáj
  • 4 db tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt húsos szalonna
  • kicsi olaj
  • mustár
  • petrezselyem zöld
  • 1 dl tejföl
  • 2 dl tej
  • 1 kávéskanál vegeta
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

A tojásokat keményre főzzük, meghámozzuk. A szalonnát apróra vágjuk, mikroban megsütjük. Az apróra vágott vöröshagymát, a kiolvasztott szalonnát, a májat fedő alatt vegetával megdinszteljük. Ha kell, kis olajat, vizet öntünk alá. Tűzről levéve, egy evőkanál lisztet keverünk hozzá, majd kavargatás mellett hozzáöntjük a tejet, tejfölt. Mustárral, petrezselyem zölddel ízesítjük. Ha kész a főtt tojásokat egészben belehelyezzük. Héjában sült krumplival tálaljuk.

Hozzászólások

Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.

Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.